top of page
Zoeken

Bijna 200 vrouwen vinden inspiratie, empowerment en verbinding tijdens Step Up Event 

Op maandag 22 april vonden 190 Twentse vrouwen inspiratie, empowerment en verbinding rondom het thema Leiderschap tijdens het Step Up Event in Rijssen. Onder leiding van dagvoorzitter Milouska Meulens volgden de deelnemers een programma met onder andere workshops over diverse onderwerpen. Hiermee willen we vrouwen inspireren en motiveren om zichzelf op nieuwe vlakken te ontwikkelen. Daarnaast is ook het verbinden van vrouwen in Twente, het netwerk, een belangrijk onderdeel van het programma. 


Voor ons was het een fantastische dag, het is mooi om te zien dat zoveel vrouwen de tijd nemen om naar het event te komen en we nemen je graag even weer mee door de dag!  De video is gemaakt door Tessa Derksen


Leiderschap in de spotlight 

De inspirerende opening van Milouska Meulens zette de toon voor de dag. Haar motto “dromen, durven, doen” sloot goed aan op het verhaal van keynote sprekers Shona Shukrula en Franca Overtoom. Zij deelden hun ervaringen als enige twee vrouwen in de arbitrage in het betaald Nederlands voetbal en lieten de aanwezige vrouwen zien hoe ze met hun enthousiasme en gedrevenheid hun dromen nastreven. Shona en Franca combineren hun topsportcarrière met respectievelijk een baan als Officier van Justitie bij het OM en als tandarts bij Defensie. Voor ons inspirerend hoe deze vrouwen leiderschap laten zien op het voetbalveld én daarbuiten en hoe gedreven ze zijn om zich continu te blijven ontwikkelen.


Verdieping in workshops 

Na een inspirerende start kregen de deelnemers de kans om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen tijdens vijf verschillende workshops.


  • Tijdens de workshop van Marjo Eekers kregen de deelnemers de kans om hun drijfveren te onderzoeken, daarnaast kregen de deelnemers ook een goed beeld van elkaar. Dus: wie heeft er dezelfde drijfveren en wie kijkt toch net iets anders. 

  • Kreetta Ryödi gaf de deelnemers een inkijkje in hoe hun hormonen in elkaar zitten, hoe je hier rekening mee kan houden en wat van effect deze hormonen op het dagelijks leven hebben. 

  • Lieke Danenberg legde de deelnemers uit hoe ze kunnen beginnen met beleggen en hoe je financieel onafhankelijk kan worden. 

  • De deelnemers liepen samen met Pien Keizers en Rima Wierenga de werkvloer over om zo de verschillende generaties te bespreken. Met als doel om beter op elkaar in te spelen, beter samen te werken en dus betere resultaten te bereiken. 

  • Inge Reijmer gaf samen met Merle Monteiro-Baake een interactieve workshop over inclusief leiderschap. In deze workshop stond centraal hoe je iedereen in het team betrekt, een veilige plek creëert en iedereen op z'n gemak laat voelen.  


De deelnemers konden hun eigen programma samenstellen, zo had iedereen een persoonlijk programma met hun eigen favoriete onderdelen.  


Netwerken en verbinding 

Het Step Up Event werd afgesloten met een netwerkmoment, waarbij deelnemers de kans kregen om oude bekenden op te zoeken, nieuwe contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen. Dat versterkt de banden in Twente en het biedt nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en groei. 


Ook konden wij het publiek direct verrassen met de datum voor het volgende Step Up Event, namelijk 7 april 2025! Dus, zet het alvast in de agenda en dan hopen we je volgend jaar te zien!  


Heb je de smaak te pakken? 

Naast het Step Up Event bieden wij ook het Mentorprogramma aan. Binnen het Mentorprogramma word je 5 maanden lang gekoppeld aan een mentor/mentee om samen een vraagstuk op te lossen! 


Dus, wil jij op persoonlijk of zakelijk gebied verdere stappen zetten of wil je iemand hiermee helpen? Neem dan eens een kijkje op onze website en meld je aan voor de volgende editie die start in september! 

Bekijk nu alle foto's van het Step Up Event


De foto's zijn gemaakt door Indra Simons


Deze editie van het Step Up Event is mede mogelijk gemaakt door de Twentse Vos, Twenteboard, Previder en Demcon. 

Comentarios


bottom of page