top of page
logo future of twente_zwart@2x.png
kobu-agency-7okkFhxrxNw-unsplash.jpg

Step Up Programma

Na het succes van de eerste editie van het mentorprogramma in 2022, gaan we door met nieuwe edities. Het programma heeft als doelstelling om ambitieuze vrouwen in Twente te ondersteunen in hun carrière. Onze missie: het creëren van meer diversiteit op de werkvloer, het ‘empoweren’ van (jonge) vrouwen die zich verder willen ontwikkelen én Twentse bedrijven meer zichtbaar maken voor vrouwelijk talent.

Inschrijven voor het mentorprogramma voor het najaar van 2023 is niet meer mogelijk. Op 5 februari 2024 start een nieuwe editie. Heb je interesse? Meld je dan uiterlijk 4 december aan!

Heb je vragen over het programma? Mail dan naar info@futureoftwente.nl.

Wij geloven in de toegevoegde waarde van een traject waarbij ervaren vrouwen gekoppeld worden aan minder ervaren vrouwen.

 

Een mentee kan bijvoorbeeld een young potential zijn, een startend ondernemer, maar ook iedere vrouw die graag wil leren van een ervaren vrouw. Als ervaren mentor ken je de valkuilen, maar ook de te pakken kansen tijdens carrières. Het is ontzettend waardevol om deze kennis en ervaring te delen met vrouwen die in dezelfde situatie zitten of nog zullen komen. Op deze manier kan de mentor een belangrijke rol spelen in de carrière van vrouwelijke talenten. En naast dat de mentee veel leert, zal een mentor er zelf ook profijt van hebben.

 

Het is een kans om geïnspireerd te raken door andere manieren van werken en denken.

  • Mentor & mentee
    Mentor Als mentor heb je ambitie en ervaring en help je anderen graag om hogerop te komen of om zich verder te ontwikkelen. Naast dat je ervaringen kunt delen met ambitieuze vrouwen is het ook een kans om geïnspireerd te raken met nieuwe inzichten. In een traject van zes maanden deel jij jouw kennis en ervaringen met de mentee. Tussentijds plannen we een aantal bedrijfsbezoeken waar je de andere mentor-mentee koppels weer ziet en onderling ervaringen kunt uitwisselen. We eindigen met een evaluatie van het programma aan de hand van een terugkomdag. Wie ben jij: Een senior met een flinke bak aan ervaringen die je graag wilt meegeven aan (jonge) vrouwelijke talenten Je hebt een breed netwerk Je hebt zin en tijd om aan de persoonlijke ontwikkeling van mentees te werken Je staat te popelen om vrouwelijk talent in Twente te empoweren Mentee Als mentee heb je de motivatie en de wil om te leren van ervaren vrouwelijke mentoren. Nadat je gekoppeld bent aan een mentor, zal het traject starten met een kick-off. Hier zal je ook andere mentees en mentoren ontmoeten. Daaropvolgend start het halfjaar durende traject, waarin je verschillende gesprekken voert met je mentor, die je handvatten geven voor jouw carrière. We eindigen met een terugkomdag waarop ervaringen uitgewisseld kunnen worden en we op een leuke manier het traject kunnen afronden. Wie ben jij: Je staat aan het begin van jouw carrière of wil met frisse inzichten verder bouwen aan jouw carrière Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen en hebt zin om een half jaar hiermee aan de slag te gaan
  • Aanmelding & traject
    Mentoren kunnen zich kosteloos aanmelden. Van hen wordt een investering in tijd en commitment gevraagd. De mentees betalen 350 euro om deel te kunnen nemen. Tip: Sommige werkgevers vergoeden deze kosten vanuit een eigen ontwikkelbudget, benieuwd of dit voor jou ook geldt? Vraag dit dan even na bij jouw werkgever. Naar aanleiding van de aanmeldingen zullen wij middels een matchproces de matches maken en contact opnemen met de deelnemers. Hoe verloopt de aanmelding? Je kunt je tot 4 december 2023 aanmelden voor de volgende editie die start op 5 februari 2024. Begin 2024 vinden de intakegesprekken plaats. Wanneer de matching gereed is, is nog niet bekend. Het traject start met een kick-off, bevat een aantal bedrijfsbezoeken en eindigt met een afsluitende borrel met alle deelnemers en de alumni van eerdere edities van het mentorprogramma. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan snel aan via het formulier! Ben je geïnteresseerd, maar twijfel je nog? Stuur ons dan gerust even een mailtje op info@futureoftwente.nl. We nemen dan contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden.
bottom of page