top of page
Zoeken

Step Up Programma gelanceerd in het bijzijn van 150 Twentse vrouwen

Op maandag 11 april lanceerden Future of Twente en Twentse VOS het Step Up Programma, een mentorprogramma voor talentvolle vrouwen in de regio Twente. Dit deden ze in het bijzijn van 150 vrouwen tijdens het Step Up Event in de Grolsch Veste. In het mentorprogramma wordt een vrouw die zich verder wil ontwikkelen, de mentee, gekoppeld aan iemand die haar ervaringen wil delen, de mentor. Voorwaarden om deel te nemen aan het mentorprogramma zijn er niet, maar inzet van beide kanten wordt verwacht. Inmiddels hebben de eerste geïnteresseerden zich gemeld en start de ‘matching’. “Wij weten hoe belangrijk het is als je tijdens je loopbaan iemand hebt die je om advies kan vragen, waarbij je fouten mag maken en waarvan je kan leren. Een mentor is dus heel waardevol”, vertelt Paulien Brama (Future of Twente), een van de initiatiefnemers.


Suzan Veldhuis, Evelien Harberink en Paulien Brama vieren lancering Step Up Programma.


Step Up Programma bedient twee behoeftes

Brama is, samen met Suzan Veldhuis (Twentse VOS), een van de drijvende krachten achter het mentorprogramma voor talentvolle vrouwen en wil hiermee inspelen op meerdere behoeftes die ze ziet. “Door ons te verdiepen in diversiteit en gelijkheid, zien we dat vrouwen obstakels ondervinden tijdens hun carrière waarover ze veel kunnen leren van een vrouwelijk rolmodel. Iemand waarbij ze zichzelf kunnen zijn en die vergelijkbare hordes heeft moeten nemen. Daarnaast merken we dat er behoefte is bij ervaren vrouwen om hun kennis en ervaring te delen, onder andere omdat zij zich bewust zijn van het voorbeeld dat zij kunnen zijn voor jonge of minder ervaren vrouwen.”


Mentorprogramma moet vrouwen verbinden

Veldhuis hoopt met het mentorprogramma meer verbindingen te leggen tussen vrouwen in de regio. “Dit programma gaat verder dan alleen de relatie tussen de mentor en mentee. Deelnemers breiden hun netwerk verder uit en daar kunnen ze ook na het halfjarige traject op terugvallen. We zetten in op de persoonlijke kracht van vrouwen, maar soms hebben ze net dat laatste zetje nodig om de volgende stap te zetten. Daar kan het Step Up Programma bij helpen. Het werkt twee kanten op, want de mentor kan ook leren van de mentee. Om die reden ben ik zelf een van de mentoren.”


Step Up Event

Onder leiding van dagvoorzitter Evelien Harberink kregen de deelnemers een gevarieerd programma voorgeschoteld. Naast de lancering van het mentorprogramma legde keynote speaker Annette Onrust met haar boek ‘TOPvrouw in 7 stappen’ de fundering voor het event. Ze gaf de aanwezigen antwoord op de vraag hoe je als vrouw je talent inzet om je droombaan te bereiken. De zeven stappen uit haar boek vormden later in het programma de thema’s van workshops die de aanwezigen konden volgen. Daarin werd gewerkt aan onder ander het bepalen van je koers, het vinden van je balans en het maken van impact.


Meer informatie of aanmelden? Ga naar https://www.futureoftwente.nl/step-up-programma


Comments


bottom of page