top of page
Zoeken

Step Up gaat voor inclusie in Twente en start met empoweren vrouwen 

Uit onderzoek blijkt dat zowel de economie als de maatschappij profiteert van genderdiversiteit. In de praktijk blijkt dat de werkvloer in het Nederlandse bedrijfsleven op dat punt achterblijft. Talent wordt onvoldoende benut en veel potentieel gaat verloren. Het programma Step Up levert een bijdrage aan genderdiversiteit door het empoweren van elke ambitieuze vrouw in de regio Twente, het bouwen van een krachtige community waarin zij elkaar weten te vinden en het creëren van bewustzijn over dit onderwerp bij het Twentse bedrijfsleven. 




STEP UP

Ellen Roelofs staat ietwat ongemakkelijk voor de ingang van Crematorium Twente in Usselo. "Het blijft een bijzondere plek," merkt ze op. We hebben er afgesproken om een foto te maken omdat het een van de locaties is die ze het afgelopen jaar heeft bezocht als onderdeel van het Mentorprogramma van Future of Twente. Deze groep Twentse bedrijven zet zich in voor het bevorderen van vrouwelijk talent op de werkvloer en daarbuiten en is de organisator van het Step Up event. "Een jaar geleden heb ik een assessment gedaan om te zien of ik nog op de juiste weg zit in mijn ontwikkeling. Ik werk al 18 jaar bij Univé en ben net begonnen in mijn nieuwe rol als programmamanager voor de ledenorganisatie digitaal.” 


Roelofs ontdekte dat het Mentorprogramma perfect aansloot bij haar vragen. “Sparren met iemand buiten mijn vertrouwde Univé-bubbel en mezelf spiegelen aan iemand met ervaring in veeleisende functies.” Ze werd gekoppeld aan Monique van der Geest als mentor, een ervaren ondernemer en HR-professional. “Dankzij haar begeleiding kijk ik nu breder naar mijn taken bij Univé en voel ik me comfortabeler in mijn functie.” 


Het Mentorprogramma heeft Roelofs ook in contact gebracht met andere inspirerende vrouwen met verschillende achtergronden en ambities. “Het was verfrissend om met hen samen te werken en van elkaar te leren. Ik geloof sterk in een goede balans en diversiteit binnen een team, maar het is ook goed dat het programma zich richt op het helpen van vrouwen om elkaar verder te brengen.” 


Hoewel Roelofs niet specifiek op zoek was naar een vrouwelijke mentor, merkte ze gaandeweg dat het wel een extra dimensie gaf. “Vrouwen onderling begrijpen elkaar beter en lopen vaak tegen dezelfde hindernissen aan.” Dankzij het programma realiseert Roelofs zich dat ze prima op haar plek zit bij Univé. “Het spiegelen, sparren en uit m’n bubbel stappen heeft me niet alleen geholpen om mijn werk beter te begrijpen, maar ook om mijn eigen balans te vinden tussen werk, gezin en persoonlijke ontwikkeling.” 


Roelofs moedigt andere vrouwen aan om ook deel te nemen aan het programma. “Het heeft mij veel gebracht en ik ben ervan overtuigd dat het anderen ook kan helpen. Ik zou het ook prachtig vinden om mijn eigen ervaring als leidinggevende in te zetten om vrouwen te begeleiden die klaarstaan om een leidinggevende rol te vervullen, als mentor bij Future of Twente. En nee, ik ben nog niet benaderd”, lacht Ellen Roelofs. 


Ellen Roelofs

Dit artikel is geschreven door Twente Board, de volledige rapportage is te lezen via: https://twenteboard.greenzeen.io/voortgangs-rapportage-2023-2024/lopende-projecten/33dd494e-a81f-44c1-8a6f-96aee0beb4a7-step-up


Het mentorprogramma

Ben jezelf ook geïnteresseerd in het mentorprogramma? Lees dan verder via onderstaande knop en meld je aan voor een van de komende edities!



bottom of page