top of page
Zoeken

Future of Twente en Previder bundelen krachten voor diversiteit in de IT-wereld

Previder is een nieuwe partner van Future of Twente. Zo kunnen we samen werken aan meer diversiteit in de wereld van IT, wat momenteel nog oververtegenwoordigd wordt door mannen. Wij kijken uit naar wat deze samenwerking gaat brengen. 


Medewerkers van Previder met Suzan

Van links naar rechts: Willem Bos, Suzan Veldhuis, Maudy Blockhuis & Jurjen Kothman 


Een gedeelde visie op diversiteit en groei

 

Bij Future of Twente geloven we dat diversiteit geen uitzondering mag zijn, maar de norm moet worden. Diversiteit op de werkvloer doet ons goed, maar hiervoor hebben we elkaar nodig.  

 

Previder deelt deze visie. Met ruim 300 IT-specialisten en hun eigen 100% Nederlandse datacenters levert Previder IT-oplossingen en een stevig IT-fundament voor organisaties in diverse sectoren. Hun diensten variëren van digitale werkplekken tot het managen van complexe cloudomgevingen. Previder staat klaar om haar landelijke en internationale ambities te verwezenlijken, een uitdaging die inspireert maar tegelijkertijd ook veel vraagt van de hele organisatie. 

 

Een win-win situatie

 

Willem Bos, Accountmanager bij Previder, vertelt: “De IT-behoefte van Future of Twente was eigenlijk te klein voor onze organisatie, maar de missie van Future of Twente sprak ons erg aan. Diversiteit is onvoldoende aanwezig in de IT-wereld. Dit inspireerde ons om verder te kijken naar de mogelijkheden. Nu helpen wij Future of Twente met advies en oplossingen op het gebied van IT, en zij helpen ons met het vergroten van de diversiteit in ons team. We doen dus allebei waar we goed in zijn, voor elkaar en met elkaar.’’ 

 

Suzan Veldhuis, voorzitter van Future of Twente, beaamt dit: “Het partnerschap met Previder is inderdaad nu al een win-win situatie voor beide partijen. Onze IT is op de rit. Previder heeft onder andere de IT-omgeving inclusief adoptie gerealiseerd. Daarnaast mogen we onder andere gebruik maken van de faciliteiten van Previder. Zo hebben we de eindborrel van het mentorprogramma op de twaalfde verdieping van het kantoor van Previder mogen houden. Deze verdieping is ingericht voor evenementen en biedt een mooi 360 graden uitzicht over Hengelo en omstreken. Wij mogen hier gebruik van maken voor het hosten van evenementen. Previder kan daarentegen bij ons aankloppen om mee te denken over diversiteit in hun team, niet alleen bij het werven van nieuwe medewerkers, maar ook bij het behoud van vrouwen binnen het team. Zo heeft Previder altijd de mogelijkheid om medewerkers aan te melden voor ons mentorprogramma.” 

Suzan tijdens de eindborrel van het mentorprogramma bij Previder

De eindborrel van het mentorprogramma bij Previder 

 

Persoonlijke groei voor medewerkers

 

Het mentorprogramma biedt de medewerkers de kans om te groeien door begeleiding van mentoren buiten hun eigen organisatie. Maudy Blockhuis, Management Assistent bij Previder en momenteel een mentee, deelt haar ervaring: “Het mentorprogramma is een laagdrempelig traject voor persoonlijke groei waarbij je gekoppeld wordt aan iemand buiten je eigen organisatie. Dit zorgt ervoor dat je jouw vraagstukken vanuit een ander perspectief kunt bekijken. In het begin vond ik het spannend, vooral het netwerken, maar nu ik de groep vaker heb gezien, ben ik steeds meer op mijn gemak.” 

Maudy tijdens een bedrijfsbezoek van het mentorprogramma

Een van de bedrijfsbezoeken als onderdeel van het mentorprogramma 


Toekomstige ambities en blijvende impact

 

Jurjen Kothman, Directeur Managed Services, benadrukt: “In de IT-wereld is het moeilijk om een goed man-vrouw-ratio te realiseren; het is echt nog een mannenwereld. Zo is bij Previder ongeveer 7% van het aantal medewerkers vrouw.”

 

Willem Bos voegt hieraan toe: “We zullen het diversiteitsprobleem in de IT nooit volledig oplossen, maar we kunnen wel beginnen om er een goede start mee te maken en dat doen we nu samen met Future of Twente.” 

 

Spreekt ons initiatief je ook aan en wil je samenwerken? Dan gaan we graag in gesprek, stuur je ons een mailtje? Dit mag naar info@futureoftwente.nl.  

Comments


bottom of page